Festivalske premijere

16 kolovoza, 2021, Betina Film Festival

Čak 13 filmova u konkurenciji za festivalsku nagradu svoje prvo prikazivanje imat će upravo u Betini! Među njima su se pronašli hrvatski, regionalni i međunarodni naslovi u kategorijama igranog i dokumentarnog filma. Ne propustite ih pogledati!

HRVATSKI FILMOVI

ŽUTI MOST (r. Antonio David Perina)
Žuti most prati slikara iz Tisnog Borisa Obratova. Unatoč životnim nedaćama, ustraje u slikanju, ljubavi i nadi.

GLAVE KOJE RAZGOVARAJU (r. Ivan Lozić)
Posao frizera puno je više od njege kose – uključuje njegu duše. Korona je pokušala začepiti usta njoj i njenim klijentima.

ŠKOLA KOJA (NE) POSTOJI (r. Karlo Gagulić)
Učenici 3.a razreda Prve privatne tehničke škole u Zagrebu dobivaju od Ministarstva znanosti i obrazovanja pismo u kojemu piše da se protiv škole vodi stečajni postupak.

REGIONALNI FILMOVI

MAKS (r. Martin Draksler) SLO
U odsutnosti majke, sedmogodišnji Maks odlučuje pronaći društvo na košarkaškom igralištu. Nedostatak topline i pažnje tjera ga da preuzme stvari u svoje ruke.

OTAVA (r. Lana Bregar) SLO
Tinejdžerka pokušava u snovima oživjeti sjećanja na majku dok fizički mora biti prisutna na farmi s bakom.

ZAŠTO NE ZAPLEŠETE? (r. Isidora Ratković) BiH
Mladi par se useljava u stan kako bi započeli zajednički život. Pod pritiskom odgovornosti, odlaze na vožnju biciklom koja ih dovede u dvorišnu rasprodaju – stvari iz života koje jedan čovjek ostavlja za sobom.

MEĐUNARODNI FILMOVI

TATA (r. Lewis Rose) UK
Kako biste reagirali kada bi posljednja želja vašeg oca bila poslati njegov pepeo na – vrlo ekscentrično mjesto? Roz i Elli, sestra i brat, nikako se ne slažu oko odgovora.

LAZAREVA GLAD (r. Diego Benevides) BRA
U malom brazilskom selu Monteiros čopor pasa žudi za još jednom godinom punoj gozbi, ponuđenih psima kao obećanje Svetom Lazaru.

JAKO ŠARMANTNO (r. Svend Colding) DEN
Trudna Silvija je na godišnjici braka roditelja svog dečka Christiana, kojoj se veselila jer je to prvi put da susreće njegovu obitelj. Ipak, ubrzo shvaća kako Christian ima jako loš odnos sa svojim ocem Thorstenom.

PEPEO (r. Lewis Martin Soucy, Mehdi Ajroudi) TUN
Uz pomoć mladog tuniskog lovačkog vodiča, umirovljeni francuski vojnik kreće u pustinju u potrazi za otkupljenjem.

RAMON (r. Natalia Bernal) MEX
Ramón, osmogodišnji meksički klinac, iz tjedna u tjedan strpljivo i strastveno trenira kickboxing. Nakon dugotrajnog treniranja, Ramón napokon sudjeluje na svom prvom državnom prvenstvu.

DVOJBA (r. Michał Ciechomski) PO
Piotr je dobar, ali nesretni ribar koji živi u bivšoj poljskoj koloniji. Kada uhvati najveću i najodvratniju ribu na najvećem Milenijskom ribarskom natjecanju, njegov život se počne mijenjati nabolje, a u uhvaćenoj ribi počne vidjeti spasonosnu amajliju.


DAJLA: FILM I ZABORAV (Arturo Dueñas) ES
Život teče u Dakhli, jednom od izbjegličkih kampova u južnom Alžiru, zaboravljenom već 45 godina. Monotoniju razbija obilježavanje filmskog festivala Fisahara. Događaj završi, život (i zaborav) se nastavljaju.