Murina ostavila dubok pečat, danas svečano zatvaranje festivala!

21 kolovoza, 2021, Betina Film Festival

Ljubitelji sedme umjetnosti imali su jučer, trećeg dana festivala, priliku pogledati čak 11 filmova, što domaće, što strane produkcije.

Poseban je pečat na gledatelje ostavilo prikazivanje dugometražne igrane senzacije “Murina”, redateljice Antoanete Alamate Kusjanović, koja je dubkom ispunila kino na betinskom trgu te dokazala da nagrada za najbolji debitantski film u Cannesu 2021. nije bila puka slučajnost.

Četvrti po redu Betina film festival danas privodimo kraju, i to prikazivanjem nagrađenih filmova.

Stručni je žiri u sastavu Lana Barić (glumica), Danilo Šerbedžija (filmski redatelj), Ivica Perinović (filmski kritičar), Veljko Popović (profesionalni animator i grafičar), Vladimir Sokačić (glazbeni producent i inžinjer zvuka), Antonio Meić (poduzetnik i stručnjak za tehnologiju) odabrao ovogodišnje laureate i to u sedam kategorija.

Redom su to: Najbolji hrvatski kratkometražni igrani i film, najbolji međunarodni kratkometražni  dokumentarni i igrani film, najbolji kratkometražni animirani film za djecu, najbolji hrvatski kratkometražni film mladog autora te najbolja animacija virtualne stvarnosti.

Nakon dodijele nagrada, gledamo dugometražni igrani film “Tereza37” redatelja Danila Šerbedžije, koji će nas sam večeras prije filma počastiti svojim prisutstvom.

Ovogodišnje pobjednike vam naravno, nećemo još otkriti, na vama je da nas posjetite u kinu Skalinada i Trg, i saznate koji su filmovi prešli svoje granice!