nagrade i žiri

žiri

Članovi stručnog žirija glavnog natjecateljskog programa su:

LANA BARIĆ

izvor: foto: Saša Zinaja (nfoto)

Lana Barić diplomirala je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu i jedna je od najzrelijih imena hrvatske glumačke scene. Dramska je prvakinja zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta te jedna od najzaposlenijih filmskih glumica u Hrvatskoj. Glumila je u više od 20 filmova i serija, a njezin rad i talent struka je prepoznala na brojnim hrvatskim i europskim festivalima.

DANILO ŠERBEDŽIJA

foto: Darko Tomas (cropix)

Danilo Šerbedžija je hrvatski filmski redatelj. Studirao je na The School of Film Sveučilišta Ohio, a njegov dugometražni prvijenac 72 dana (2010), bio je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim toga Šerbedžija je autor dokumentaraca, televizijskih serija i glazbenih spotova. Dobitinik je nagrade Vladimir Nazor (2020.) za najbolje umjetničko ostvarenje u području filmske umjetnosti za film Tereza 37 koju dodjeluje Ministarstvo kulture i medija RH.

IVICA PERINOVIĆ

izvor: Mario Gregov (BAFF)

Filmski kritičar, programski savjetnik i producent Kinoteke Kino Zona koja je obogatila kulturnu ponudu grada Zadra. Aktivan je član HDFK-a. Ivica aktivno sudjeluje na Betina Film Festivalu od prvog izdanja 2018. godine kao član žirija te kao predavač filmske kritike u sklopu BAFF Kampus programa 2019. godine.

Pomoćni član žirija za animirani program je:

VELJKO POPOVIĆ

foto: NIna Đurđević (cropix)

Veljko Popović diplomirao je na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno se bavi računalnom grafikom. Suosnivač je studija za 2D i 3D grafiku i animaciju Lemonade3d. Od 2012. godine stalno je zaposlen na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje animaciju. Njegovi filmovi prikazani su i nagrađeni na brojnim svjetskim festivalima uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hiroshimu, Leeds, Stuttgart, itd. Bio je član žirija na brojnim filmskim festivalima.

Članovi žirija za VR natjecateljski program

Imena članova će biti USKORO objavljena.

nagrade

Glavna konkurencija – Hrvatski program
Najbolji igrani kratkometražni film
Najbolji dokumentarni kratkometražni film

Glavna konkurencija – Mladi autor
Najbolji kratkometražni igrani film mladog autora
Najbolji kratkometražni igrani film mladog autora

Glavna konkurencija – Međunarodni program
Najbolji igrani kratkometražni film
Najbolji dokumentarni kratkometražni film​

Glavna konkurencija – Regionalni program
Najbolji igrani/dokumentarni film iz BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije

Glavna konkurencija – Animirani program za djecu
Najbolji animirani kratkometražni film za djecu

Specijalna nagrada – Virtual Reality program