Treći dan festivala donosi hrvatske i međunarodne atrakcije

20 kolovoza, 2021, Betina Film Festival

Drugi je dan festivala prošao u odličnoj atmosferi brojnih kratkometražnih filmova koji su na gledatelje ostavili odličan dojam, ako je suditi po njihovom pljesku. Osim kratkometražnih, takav su dojam ostavili i “Žuti most” koji je najavljivanu premijeru imao u kinu Skalinada, i film “Zora”, redatelja Dalibora Matanića u kinu Varoš.

Trećeg festivalskog dana nastavljamo u poznatom tonu dobrih filmova kroz vrlo bogat hrvatski i međunarodni program.

Od 14 sati granice filmova pomičemo VR projekcijama koje možete pogledati u Prezentacijskom i informacijskom centru Betina sve do 20 sati.

Glavni program održava se i danas na dvije lokacije- u kinu Skalinada pokraj crkve i kinu Trg u centru Betine s početkom u 20:30 sati.

Kino Skalinada svoj program započinje filmom “Glasovna poruka”, redatelja Josipa Sunka o konobarici koja na kraju smjene shvaća da ipak nije sama u kafiću. Slijede filmovi o zanimljivim temama iz života mladih ljudi- “Stanar”, redatelja Borne Zidarića, o mladiću Roku koji ima 24 sata da podmiri dugove. “Škola koja (ne) postoji”, redatelja Karla Gagulića, donosi priču o učenicima koji dobivaju pismo u kojem saznaju da se protiv njihove škole vodi stečajni postupak. Tu su još i filmovi “Sparina”, Petra Vukičevića, o zanimljivom cimerstvu i film “Noćni izlazak”, Tihane Martinjak o neobičnom završetku jednog provoda.

U centru program započinje premijerom kratkog igranog filma “Jako šarmantno”, redatelja Svenda Coldinga, o Silviji koja upoznaje roditelje svog dečka i shvaća da njihovi međusobni odnosi baš i nisu najbolji. Niz igranih filmova nastavljaju “Dvojba”, redatelja Michala Ciechomskog, o prekretnici u životu jednog ribara i “Pisarnica”, redateljice Elvire Lind o zatvoreniku čiji se život u zatvoru promijeni na vrlo neobičan način.

Projekcije filmova u kinu Skalinada, koje se zbog vremenskih uvjeta nisu uspijele održati prvog dana festivala, bit će prikazane večeras od 21:30 sati na istoj lokaciji.

Apsolutna hrvatska atrakcija, film “Murina” koji je režirala Antoneta Alamata Kusijanović, na red dolazi u 22:00. Film kojim je naša kinematografija trijumfirala na festivalu u Cannesu, donosi priču o djevojčici Juliji čiji odnos s ocem iznenada počinje pucati.

Gledamo se i danas!