Informacije o volontiranju

Pročitajte sve potrebne informacije koje bi vas mogle zanimati ako planirate volontirati na Betina Film Festivalu. Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na: desk@betinafilmfestival.com

Volontiraj

Što znači biti BAFF Volonter?
Bilo da se filmom baviš iz hobija ili ga vidiš kao svoju buduću profesiju ili si pak zaljubljenik u sedmu umjetnost koji svoju strast prema filmu želi podijeliti s drugima, Betina Film Festival pravo je mjesto za tebe. Potrebni su nam entuzijastični i odgovorni pojedinci željni pomoći ostvarenju glavnog cilja Betina Film Festivala, a to je film približiti publici. More filmova je pred nama i potrebna nam je opaka posada koja je sposobna i fleksibilna, pozitivno nastrojena i spremna na suradnju.

Odabir volontera
Desetak volontera radit će u nekoliko festivalskih sektora koji će se pojedincu, prema njegovim željama i u skladu s potrebama festivala dodijeliti prije samog početka festivala. Pripremit ćemo vas za vaše obveze i jasno naznačiti koje su vaše dužnosti, ali i čuti vaše želje. Bit će moguća i rotacija iz sektora u sektor kako bismo vam omogućili da se iskušate u svim poljima i odaberete ono koje vas najviše raduje.

Svjesni smo neprocjenjive važnosti volontera i cijenimo vašu  predanost – osigurali smo vam besplatan ugodan smještaj i jednako tako besplatne dnevne obroke. Najveća pak vrijednost koju ćete ponijeti s BAFF-a stečeno je iskustvo, te prijateljstva i poznanstva koja vam mogu pomoći u vašem daljnjem filmskom radu.
Ako smatrate da ste spremni za BAFF avanturu, imate 18 ili više godine prijavite se i postanite BAFF volonter!

Proces prijave
Sve što trebaš je ispuniti prijavnicu. Zanima nas tvoja motivacija, tvoje vještine i tvoje želje. Ako te kontaktiramo u vezi dolaska potrebno je priložiti fotografiju za pravilnu identifikaciju i akreditaciju. Nepotpune prijave neće se pregledavati.

​Period trajanja festivala i volonterskog rada
Iako festival traje četiri dana, od 18. do 21. kolovoza, volonteri u Betinu stižu dan ili dva ranije kako bi, zajedno s organizacijskim timom sve pripremili na vrijeme. Planirano vrijeme rada je šest sati na dan u smjenama.

Festivalske dužnosti i sektori
Prema vlastitim željama i festivalskim potrebama, volonterima su dodijeljeni sektori. Preporučujemo da bacite oko na naša web mjesta i društvene mreže kako biste dobili dojam što se događa tijekom festivala. Festivalski sektori obuhvaćaju sve od organizacije projekcija i predavanja, priprema filmova, pomoći kod radionica do ureda za goste, festivalskog pulta i promotivnih aktivnosti. 

Što dobivate kao BAFF Volonter?

· Smještaj – volonterima je osiguran udoban i komforan smještaj, kako bi se prikladno opustili u slobodno vrijeme. 

· Hranu- svaki dan naš restoran otvoren je za vas, za vas smo pripremili dva obroka na dan.
 
·Akreditaciju – pokaži se kao dio organizacijskog tima svojom personaliziranom iskaznicom i nesmetano se kreći po svim BAFF događanjima. A tu su i neki dodatni bonusi za članove BAFF tima!